Familjehemsrapport med åtgärdsförslag

Här kommer en ny rapport: Familjehemsvården i Sverige av Sara Göransson och även en Bilaga_åtgärdsförslag som hon skrivit tillsammans med Ina Ivanov, Richard Pettersson, Eva Hallgren och Jonna Pynnönen.

Sara Göranssons egna ord om rapporten:

”Rapporten är inte så ”stringent och samlad” som jag skulle vilja men med den ideella basen så får det ändå vara ”good enough” och jag hoppas att den kommer bidra till att jour- och familjehemsvården utvecklas på olika sätt.

Jag har läst några svar som stannat kvar hos mig och jag vill skicka med en uppmaning, eller ett hejarop. Vi gör mycket för barnen och de unga – det är fint. I vissa lägen behöver man säga stopp och få avbryta – och det är ok. Flera har passerat gränsen och verkar inte klara att ta sig ur situationen. Det gör ont att läsa. Försök ta hjälp av vänner, nätverk, familj för att avsluta. Det är inte värt att bli sjuk, eller få sitt hem förstört, eller få ett äktenskap kraschat.

Vi får vara rädda om oss. Och om någon känner att den fastnat och inte tar sig ur är jag säker på att det finns flera här i olika forum som kan stötta gentemot socialtjänsten! Be om hjälp!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *