Dokumentärfilmen ”Fosterfamiljen” av Julia Dinome

Julia Dinome är regissör för dokumentärfilmen Fosterfamiljen, en film som handlar om hennes uppväxt som biologiskt barn i en fosterfamilj på 80 och 90-talet men även om hennes föräldrars- och fosterbrors upplevelser. Filmen visas på Zita Folkets Bio i Stockholm den 9 november kl 18.15 och följs av ett panelsamtal med filmens regissör, ordförande för FaCO och Knas om olika perspektiv av hur familjehemsvården ser ut idag och vad som har förändrats de senaste trettio åren.

Regissören har genom den respons hon fått från de som sett filmen och själva är familjehem eller arbetar inom familjehemsvården att just det biologiska perspektivet är ett som är tämligen ohört och osett men som är bidragande om inte instrumentalt i att familjehemsvården fungerar. Regissören har därför visat filmen och pratat om sina erfarenheter för olika familjehemsenheter runt om i landet men hon vill även nå ut till familjehemmen.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZIab429vrFw
Biljetter: https://zita.se/fosterfamiljen
Facebook: https://fb.me/e/2Me2wWqlF

Fosterfamiljen kommer visas på biograf i Helsingborg 15 november, i Östersund 21 november och i Borås den 23 november för att sedan visas på SVT. Mer info finns på dinomefilm.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *